TeamKracht 10
Teambuilding, Teamtrainingen en Loopbaantrajecten
TeamKracht 10
Over mij
Teambuilding
Training
Loopbaantrajecten
Contact
Loopbaantrajecten
Wat wil jij met je loopbaan doen?
Ik wil iets anders, maar wat? Je vader was misschien zijn heel leven politieagent. Dat wilde hij als kind al worden en dat werd hij dus. Veel vaders en moeders hebben tot hun pensioen hetzelfde beroep. Als kind wilde jij brandweerman, stewardess of piloot  worden. Op je 16e had je alleen maar een vaag idee. Ik wil iets met...dieren, kinderen, verkopen, reizen of computers. Na je opleiding ben je 'iets' geworden, maar dat blijkt toch niet bij je te passen.
Hoe vind je een ander beroep? Wat wil je en wat kan je? Vragen waar je een antwoord op moet zoeken. Soms gaat het dieper en zit je ook met de vraag: wat ben je voor iemand?

Identiteit: wat voor mens ben ik?
Om te weten wat je echt wilt, is het nodig je ware aard of identiteit te kennen. Andersom helpt weten wat je wilt ook om een duidelijker beeld te hebben over 'wie ben ik nou eigenlijk?'. Als je jezelf kent, kun je keuzes maken die écht bij je passen. Je 'ik' of je 'zelf' is immers het krachtcentrum  van je leven.

Capaciteiten: wat kan ik?
Je kunt vaak meer dan je denkt. Als er aan je wordt gevraagd wat je vaardigheden zijn, dan denk je vaak aan de opleidingen die je hebt gedaan en wat je daarin hebt geleerd. Maar de meeste mensen kunnen veel meer dan wat ze in een reguliere opleiding hebben geleerd.
Maak werken gemakkelijk. Zoek een baan waarin je profiteert van je talenten. Alles waar je goed in bent, gaat immers makkelijker! Dan moet je natuurlijk wel weten wat je talenten zijn. 

Wensen: wat wil ik?
'Wat wil ik nou echt?', 'Wat wil ik met mijn leven?', 'Wat wil ik bereiken?' Het zijn kwellende vragen waar je, als je met loopbaantwijfels kampt, eindeloos mee kunt worstelen. Je wikt en weegt en je komt er niet uit. Hoe komt dat toch? En wat kun je doen om toch een antwoord te vinden?
 
Toekomst: En dan…..weer leren of solliciteren!
Voordat je in een nieuwe carrière kan stappen heb je misschien nog niet de juiste diploma’s. Dan heb je de keus om weer de schoolbanken in te gaan, of je hebt wel de juiste diploma’s en dan kun je aan de slag met het solliciteren naar je droombaan.
 
Maar hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?
Wat kan ik erin zetten en wat juist niet?
 
 TeamKracht 10
Over mij
Teambuilding
Training
Loopbaantrajecten
Contact